Las Vegas 1959

XX. század

01.jpg

1931. március 19-én legalizálták a szerencsejátékot Nevada államban, majd 1946. december 26-án Bugsy Siegel nyitotta meg az első híresebb kaszinót Las Vegasban, a Flamingo Hotelt.

Az első európai aki erre vetődött, egy kereskedelmi karavánnal Raphael Rivera volt. A mikroklíma miatt spanyolul Las Vegas-nak azaz A Rét-nek nevezte el. E helyen létrejött kis telepes kolóniát csak 1905-ben jegyezték be állandó településként az államokban. Mérföldkövet az 1931-es év jelentette, amikor Nevada államban legalizálták a szerencsejátékot. Hogy miért nem a szomszédos államban Kaliforniában, annak több oka is volt. Az ottani nagyvárosokat féltették az esetlegesen rászabaduló bűnözési hullámtól, ugyanakkor elhelyezkedése elég közeli, hogy sok szerencselovagot vonzzon Los Angelesből vagy San Franciscoból.

1915. Las Vegas főutcája a szerencsejáték engedélyezése előtti időkben..jpg

Las Vegas 1915-ben…

1953. Las Vegas az első kaszinók után circa 20 évvel..jpg

…és 1953-ban

Huszonnyolc évvel a szerencsejáték legalizálása után a városban rengeteg kaszinó, szálloda üzemel már, de a mérföldkövet jelentő Mirage építéséig még újabb harminc év fog eltelni. A kor műszaki csúcsteljesítményét jelentő Hoover-gát és a sivatagi nukleáris tesztek miatt rengeteg turista látogat a városba. Divatba jön a hétvégi kiruccanás Vegasba.

22.jpg

1959LV5.jpg

1959LV4.jpg

1959LV2.jpg

1959LV3.jpg

1959LV1.jpg

21.jpg

20.jpg

18.jpg

17.jpg

14.jpg

15.jpg

10.jpg

8.jpg

13.jpg

12.jpg

7.jpg

11.jpg

9.jpg

16_2.jpg

16.jpg

19.jpg

6.jpg

 

A hírlevél feliratkozóknak ajándék privát bejegyzések

Elindítottuk hírlevelünket, ahol heti egy-egy levélben szólunk a legújabb bejegyzésekről. Iratkozz fel te is, így nem maradsz le a legújabb bejegyzésekről. A feliratkozás ingyenes, és ingyenes is marad. Bármikor leiratkozhatsz.

Figyelem! A jövőben az oldalon olyan cikkek is megjelennek majd, melyek elérhetőségét csak a hírlevél feliratkozók kapják majd meg.

 

Köszönjük, ha megosztod a bejegyzést!

Hozzászólások

Figyelem, változás! A hozzászólásokhoz kísérleti jelleggel nem szükséges regisztráció, de a hozzászólások minden esetben csak kézi moderálás után jelennek meg.

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a hozzászólók által írt hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal szerkesztőinek véleményét, azokért felelősséget nem vállalunk. A nem megfelelő hozzászólásokat töröljük!

Felhasználónevet továbbra is lehet regisztrálni, ezzel elkerülhető, hogy más hozzászóló visszaéljen egy bejáratott névvel. Regisztrálni itt lehet (új fülön nyílik meg)
A regisztrációról értesítő email azonnal megérkezik a megadott címre, amennyiben nem található, meg kell nézni a Spam vagy Levélszemét mappát, és ott Nem spamnek jelölni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

*