Napi érdekes 65. (18+!)

Napi érdekes

1989. Théodore Malgorn a világítótorony őre várja a mentőhelikoptert a Brest közeli atlanti-óceáni őrhelyén. A későn észlelt hullám ellenére sikerült visszamennie a toronyba és becsukni az ajtót..jpg

1989. Théodore Malgorn a világítótorony őre várja a mentőhelikoptert a Brest közeli atlanti-óceáni őrhelyén. A későn észlelt hullám ellenére sikerült visszamennie a toronyba és becsukni az ajtót.

1886. Alekszander Uljanov, Lenin testvére. 1887-ben a III. Sándor cár elleni merényletben való részvételért felakasztották.jpg

1886. Alekszander Uljanov, Lenin testvére. 1887-ben a III. Sándor cár elleni merényletben való részvételért felakasztották.

1914. Becslések szerint építése során 27 500 ember vesztette életét. A munkát járványok és földcsuszamlások nehezítették. Megépítése az emberiség történetének legnagyobb vállalkozásai közé tartozik..jpg

1914. A Panama-csatorna munkálatai. Becslések szerint építése során 27 500 ember vesztette életét. A munkát járványok és földcsuszamlások nehezítették. Nem is beszélve a hihetetlen méretű csalásról, ami jellemezte. Nyelvünkben még mindig él a panamázás szóban. Megépülte az emberiség történetének legnagyobb vállalkozásai közé tartozik.

1926. Ku-klux-klán tagok egy coloradoi fesztiválon az óriáskeréken..jpg

1926. Ku-klux-klán tagok egy coloradoi fesztiválon az óriáskeréken.

1930. Ausztrália fővárosa Canberra, az építése idején. Csakúgy, mint Brazíliában, ott is egy üres területen mesterségesen alakították ki ay új fővárost..jpg

1930. Ausztrália fővárosa Canberra, az építése idején. Csakúgy, mint Brazíliában, ott is egy üres területen mesterségesen alakították ki az új fővárost.

1930. Fiatal fiú büntetésben egy texasi munkatáborban..jpg

1930. Fiatal fiú büntetésben egy texasi munkatáborban.

1931. A riói Megváltó Krisztus szobrának végső építési munkái..jpg

1931. A riói Megváltó Krisztus szobrának végső építési munkái.

1931_moszkva.jpg

* * * * *

Kövess minket Facebookon!* * * * *

 1931_moszkva2.jpg

 A moszkvai Megváltó Krisztus székesegyház. A Moszkva-folyó mellett állt eredetileg a világ legnagyobb ortodox temploma, amit 1883-ban szenteltek fel. 1931-ben Sztálin parancsára felrobbantották, hogy helyére felépítsék a Szovjetek Palotáját. Azonban a Moszkva-folyóból kiszivárgó víz miatt félbeszakadt az építkezés. A szovjetrendszer bukása után vált lehetővé, hogy a templomot közadakozásokból, de még inkább elképesztően sok állami pénzből újraépítsék. A képeken az eredeti épület, a robbantásos bontás, majd az újjáépített állapot látható.

1941-nearco-stallion-england.jpg

1941. Nearco, a versenyló saját óvóhelye.

1941. Német tank csaknem egy szovjet folyóba esett a Barbarossa hadművelet idején..jpg

1941. Német tank csaknem egy szovjet folyóba esett a Barbarossa hadművelet idején.

1942_uss_lexington_korall tenger.jpg

1942. A Korall-tengeren süllyedő USS Lexingtonról menekül a legénység. 216-an haltak meg és 2.700-at sikerült megmenteni.

1944_monte cassino.jpg

1944. A szövetségesek által porrá rombolva elfoglalt Monte Cassino. Olaszország.

1951_hockeyinkorea.jpg

1951. Hokimeccs a koreai háború idején, valahol a frontvonal mögött.

1957. Zeppelin Busz Brazíliában..jpg

1957. Zeppelin Busz Brazíliában.

1962_prague1.jpg

1962. A prágai monumentális szovjet emlékmű és felrobbantása.

1974. A Ceausescu házaspár Disneylandben..jpg

1973. A Ceausescu házaspár Disneylandben.

2005. Olaszországi áradások által elsodort híd előtt éppen le tudott fékezni a gyorsvonat..jpg

2005. Olaszországi áradások által elsodort híd előtt éppen le tudott fékezni a gyorsvonat.

_________________________________________________________________________

18+!

1936_Ethiopian-village-bombed-by-Italians.jpg

1936. Olaszok által lebombázott etióp falu.

1943. április. Sztálin fiát Jakovot menekülés közben agyonlőtték a szögesdrót kerítésnél a sachsenhauseni koncentrációs táborban..jpg

1943. április. Sztálin fiát Jakovot menekülés közben agyonlőtték a szögesdrót kerítésnél a sachsenhauseni koncentrációs táborban.

 

A hírlevél feliratkozóknak ajándék privát bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre, ahol minden héten egy levélben megkapod a héten megjelent bejegyzéseket. Ez a legjobb módszer, hogy ne maradj le egyetlen érdekes cikkről sem. A hírlevél feliratkozás ingyenes és bármikor le lehet iratkozni.

A feliratkozók rendszeresen kapnak hozzáférést olyan cikkekhez is, amit más nem láthat. Ezekkel a privát cikkekkel köszönjük meg a feliratkozók bizalmát. Ha te sem szeretnél lemaradni az extra cikkekről, iratkozz fel még most!

Köszönjük, ha megosztod a bejegyzést!

Hozzászólások

Figyelem, változás! A hozzászólásokhoz kísérleti jelleggel nem szükséges regisztráció, de a hozzászólások minden esetben csak kézi moderálás után jelennek meg.

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a hozzászólók által írt hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal szerkesztőinek véleményét, azokért felelősséget nem vállalunk. A nem megfelelő hozzászólásokat töröljük!

Felhasználónevet továbbra is lehet regisztrálni, ezzel elkerülhető, hogy más hozzászóló visszaéljen egy bejáratott névvel. Regisztrálni itt lehet (új fülön nyílik meg)
A regisztrációról értesítő email azonnal megérkezik a megadott címre, amennyiben nem található, meg kell nézni a Spam vagy Levélszemét mappát, és ott Nem spamnek jelölni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

*