Utazzon az LNER-rel!

XX. század

A London and North Eastern Railway (LNER) egy brit vasúttársaság volt, ami ezen a néven mindössze 25 évig létezett, de fennállása során a négy legnagyobb brit vasúti cég, a Big Four tagja volt. Az 1923-ban alapított és 1948-ban megszűnt társaság plakátjai a két világháború közötti korszak hangulatát tükrözik. Belőlük válogattam mára.

00.jpg

“Nagy-Britannia országos vasúthálózata sok helyi vonalból állt össze, amelyet különböző magánvállalkozások üzemeltettek. 1921-ben megszületett, majd 1923. január 1-jén életbe lépett az a törvény, amely a vasúttársaságokat négy nagy cégcsoportban – Big Four – egyesítette a hatékonyság és gazdaságosság növelése, valamint az összehangolt fejlesztés érdekében.

A Big Four négy tagja a Great Western Railway (GWR), a London and North Eastern Railway (LNER), a London, Midland and Scottish Railway (LMS) és a Southern Railway (SR) lett. A négy nagy cég részvénytársasági formában működött egészen 1947. december 31-ig, amikor államosították őket, és létrehozták belőlük a British Railwayst” – Wiki

1933-felixstowe-beach-lner-j_-littlejohns-1280x1007.jpg

2.

berwick-on-tweed-poster-645x1024.jpg

3.

bridlington-joseph-greenup-lner.jpg

4.

bridlington-lner-scott.jpg

5.

butlins-clacton-on-sea-joseph-greenup-1938-1273x1024.jpg

* * * * *

Kövess minket Facebookon!* * * * *

6.

cleethorpes-lner-poster.jpg

7.

east-coast-by-l_n_e_r.jpg

8.

filey-for-the-family-poster-638x1024.jpg

9.

h-forster-unknown-british-22great-yarmouth-and-gorleston-lner-poster-1280x1016.jpg

10.

harwich-for-the-continent-frank-h-mason-lner-poster-1280x983.jpg

11.

lner-poster-by-henry-george-gawthorn.jpg

12.

lytham-st_-annes-broadhead-w_-smithson-lner.jpg

13.

scarborough-lner-poster.jpg

14.

skegness-is-so-bracing-joseph-greenup.jpg

15.

the-broads-lner-poster.jpg

16.

via

 

A hírlevél feliratkozóknak ajándék privát bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre, ahol minden héten egy levélben megkapod a héten megjelent bejegyzéseket. Ez a legjobb módszer, hogy ne maradj le egyetlen érdekes cikkről sem. A hírlevél feliratkozás ingyenes és bármikor le lehet iratkozni.

A feliratkozók rendszeresen kapnak hozzáférést olyan cikkekhez is, amit más nem láthat. Ezekkel a privát cikkekkel köszönjük meg a feliratkozók bizalmát. Ha te sem szeretnél lemaradni az extra cikkekről, iratkozz fel még most!

Köszönjük, ha megosztod a bejegyzést!
Címkék:

Hozzászólások

A hozzászólásokhoz nem szükséges regisztráció, de a hozzászólások minden esetben csak kézi moderálás után jelennek meg.

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a hozzászólók által írt hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal szerkesztőinek véleményét, azokért felelősséget nem vállalunk. A nem megfelelő hozzászólásokat töröljük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

*