Történelem

Quantico, FBI kiképzőközpont a nyolcvanas években

A virginiai Quantico mellett található az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda az FBI kiképzőakadémiája. A komplexumot 1972-ben nyitották meg 160 hektárnyi erdős területen, amelyet a tengerészgyalogsági bázis közelsége miatt már akkor elzártak a nagyközönség elől.

Az akadémián évi négy alkalommal 250 tanuló vesz részt egy tízhetes kurzuson. A komplexum három kollégiumi épületből, egy étkezőből, egy könyvtárból, egy osztályterem-épületből, egy törvényszéki tudományos kutató és kiképző központból, egy ezer ülőhelyes konferenciateremből, egy kápolnából, adminisztratív épületekből, nagyméretű tornateremből, sportpályából és egy teljesen felszerelt autószerelő műhelyből áll.

Hogan’s Alley

De a legérdekesebb mégis a gyakorlótelep, ami egy valóságos vidéki városkát imitál. Az idén 30 éves – 1987-ben hollywoodi segítséggel épített – Hogan’s Alley az elképzelt bűnözők Mekkája, egy képregény rossz hírű környékéről kapta a nevét. Itt tipikus kisvárosi épületek homlokzatai között képzik ki az FBI és a DEA új ügynökeit. A homlokzatok mögötti épületekben további osztálytermek, audiovizuális berendezések, raktárak, adminisztratív és karbantartási területek kapnak helyet. Hogans Alley mögött egy 2 km-es autós üldözési és defenzív vezetési tanpálya helyezkedik el. Az FBI, a DEA és más rendészeti szervezetek sokrétű lőfegyveres kiképzését egy beltéri és tizenkét kültéri lőpályán és egy 200 méteres mesterlövész-pályán végzik.

Hogan’s Alleyben egy városka utcáihoz hasonlóan postahivatal, hotel („The Dogwood Inn”), mosoda, fodrászat, biliárdszalon, boltok és lakóházak található, többségük az FBI múltjához köthető eseményekről elnevezve.

A Getty fotótárában találtam ezeket a nyolcvanas évek végén készített fotókat, ezért a sokszor zavaró vízjel, de emberek… ezek a felvételek ESZETLENÜL JÓÓÓÓÓÓÓÓÓK!!!! Scully és Mulder fanoknak például kihagyhatatlan.

 

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük