növények a fóliasátor belsejében
Mindennapok

Termesszünk otthon magunknak zöldséget és gyümölcsöt!

Rohamosan növekszik azoknak az emberek száma, akik úgy döntenek, hogy saját kertjükben szeretnék nevelgetni a paradicsompalántákat és maguk szedik le az almafa termését. Több okból kifolyólag hozzák meg ezt a döntést – a befektetett idő és energia megtérül, amikor főzés előtt a kertből frissen gyűjtögetjük a répát, krumplit és bazsalikomot.

Emellett a saját kertből való zöldségek és gyümölcsök büszkeséggel töltenek el, finomabbak, egészségesebbek, magabiztosságot ad, hogy vegyszermentesek, ha mesterséges anyagokat tartalmazó permetező nem került a közelébe.

Melyik fóliasátor az ideális választás?

Íme egy kis betekintés, hogy milyen helyzetben érdemes fóliasátrat beszerezni. Nem csak a vidéki idill miatt jó a fóliasátor, ennél sokkal fontosabb célja van.

Nyugodtan mondhatjuk azt, hogy az üvegház egyszerű és olcsóbb alternatívája. Ha olyan zöldséget vagy gyümölcsöt választottunk, amelynek a mi éghajlatunk hideg, vagy az évszakok váltakozása miatt nem lehetséges mindig szabadban nevelgetni – akkor tökéletes megoldás a fóliasátor.

A méretet mi magunk dönthetjük el. Ez persze függ a kert nagyságától, mennyi zöldséget-gyümölcsöt szeretnénk termeszteni és a pénztárcánk vastagságát is érdemes figyelembe venni. Az 500 Ft kezdő összegtől egészen milliókig futhat az ár.

Akár saját magunk is elkészíthetjük a sátrunkat! Hogyan? Megfelelő mennyiségű fóliára, erős oszlopokra, amelyek akár vastagabb ágak/fatörzsek is lehetnek és kötözőre lesz szükség. Ennyire egyszerű!

Ha kell, a permetező segítségével védekezhetünk a kártevők ellen

Ha szükségesnek ítéljük, lehet használni permetező készüléket a kiválasztott vegyszerrel. Rengeteg fajta permetszer közül lehet választani, határ a csillagos ég. A legtöbben azonban pontosan azért döntenek az otthoni termesztés mellett, hogy mindenképpen elkerüljék a mesterséges anyagok használatát.

Ezzel nem csak a termesztett zöldség-gyümölcs vegyszermentes, hanem a föld is, amibe a következő alkalommal ültetjük a répát, krumplit, salátát.

Jó móka az otthoni kertészkedés és termesztés, ha az embernek van ideje és energiája. A végeredményt imádni fogja a család minden tagja, és garantáljuk, hogy a bableves finomabb lesz, mint valaha.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük