Történelem

Történelmi bookazine

Bookazine? Engem ettől a szótól kiráz a hideg. Tudom, tudom én csak fogjam be, mert a „vintázs” szóval üldözöm rendszeresen olvasóimat… 🙂 Mi az a bookazine? Csakúgy, mint a vintázsnak, ennek a szónak sincs olyan magyar megfelelője, ami száz százalékosan lefedné a jelentését. A book – mint könyv – és a magazin szóból ered. Amolyan hibrid. Tartalmasabb, mint egy magazin, de olvasmányosabb, mint egy könyv.

qvsuurld_2_1340x948_cr1.jpg

Bevallom és nagy rajongója vagyok a műfajnak. Külföldi utazásaim során többször vásároltam már hasonló kiadványt és volt, hogy a szálloda halljából csórtam el, hogy olvashassam a gépen hazafelé. Most nálunk is kezd meghonosodni e műfaj és ennek egyik jeles képviselőjével futottam össze a minap. Kellemes tapintású, full színes, kellemesen vaskos.

Természetesen ez is egy külföldi kiadvány magyarított változata, de szerencsére nem hagyták érintetlenül az eredetit és magyar szócikkekkel is kiegészítették, amit a História magazin szerzői készítettek. A „könyvazin” nem mást vállal, mint hogy bemutassa történelmünk meghatározó formálóit. „Kleopátrától Mandeláig”. Hazai történelmünk alakjai közül Szent István és Hunyadi Mátyás került bele az írásba, valamint „Megosztó magyarok a XX. századból” rovatban Horthy és Kádár. A komoly, de olvasmányos tartalmat kis színes, keretes írások, idővonalak és illusztrációk teszik magazin jellegűvé.

Kinek ajánlom?

Én nagyobb gyerekeknek ajánlom elsősorban. Felsősöknek, vagy középiskolásoknak. De természetesen a nem hardcore töri rajongók is találnak benne újdonságot, olvasnivalót. Kiegészítő kariajinak nagyszerű. Én örültem volna ilyesminek 30 éve :D.

Milyen gyakran jelenik majd meg?

Negyedévente.

Hol kapható?

Hipermarketekben, könyvesboltokban és a nagyobb újságárusoknál (velem egy vidéki TESCO-ban jött szembe a pénztárnál, külön állványon).

Mennyibe kerül?

2.490 Ft

Mik lesznek a további témák?

Ezzel a kérdésemmel elkéstem, mert a kiadónál már szabadságon van az illetékes.

Nyomon követhető a későbbi tartalom, de meg is rendelhetőek a honlapjukon: http://www.bookazine.hu/

Az írás nem fizetett hirdetés és a szerző véleményét tükrözi.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük