vitaminok gyümölcsökben és zöldségekben
Mindennapok

Útmutató az étrend-kiegészítő választáshoz

Amikor a szervezetünk ellenállóképességének javítása kerül szóba, akkor a legtöbbünknek általában a különféle étrend-kiegészítők jutnak az eszébe, amelyekből a kínálat minden korábbinál szélesebb, így nem egyszerű rátalálni a valóban hasznos készítményekre. De a mai cikkünkkel igyekszünk segíteni, hogy átgondolt döntést tudjunk hozni.

A megbízható minőség

Persze mindannyiunk szeretné a lehető legköltséghatékonyabban megúszni az étrend-kiegészítő vásárlást, de túl alacsony ár általában arról tanúskodik, hogy az adott márka termékei nem a legmegbízhatóbb.

Érdemes inkább azokat a gyártókat preferálni, amelyek a minőségbiztosítást kiemelten fontosnak tartják, és ezért nem engedhetik meg maguknak, hogy silány minőséget adjanak ki a kezük közül.

Nagyszerű példaként említhetők a Gal vitamin kínálatában szereplő termékek, amelyek receptúráinak megalkotásánál a legfontosabb alapelv az volt, hogy nem véletlenül fordul elő a természetben minden úgy és olyan arányban, ahogy érintetlen mivoltában megtalálható. Az összetevőik között egyáltalán nincsenek mesterséges adalékanyagok, csakis kizárólag olyan nyomelemek és gyógynövény hatóanyagok, amelyek nagyobb dózisban képesek a leginkább hasznosulni.

De a márka megbízhatóságáról és profizmusáról árulkodik az is, hogy a termékeit többféle formulában – tabletta, por, kapszula, olaj stb. – is elérhetővé teszi vásárlói számára, mivel tudja, hogy a különböző igények és élethelyzetek más-más variációt kívánnak meg.

Melyik formulát érdemes választani?

A por állagú italporok előnyei közé sorolható a magasabb hatóanyagtartalom és a gyorsabb felszívódás, a tabletták és a kapszulák viszont jobban hasznosulnak. Nekünk kell eldöntenünk, hogy melyik hangzik jobban a számunkra.

Bár bizonyos esetekben előfordulhat, hogy közbeszól az egészségügyi állapotunk vagy az életformánk, és csupán egy bizonyos formulát fogunk tudni fogyasztani.

Egyetlen étrend-kiegészítő sem helyettesítheti az egészséges étrendet!

A vitaminok és az ásványi anyagok természetes forrásból hasznosulnak leginkább, így elsősorban arra kell törekednünk, hogy minél változatosabban táplálkozzunk, és mindenféle nyersanyagból kerüljön a tányérunkra.

Ám azt fontos hozzátenni, hogy a főleg tél végén és tavasz elején kapható élelmiszerek közel sem tartalmazzák azt mikrotápanyag-mennyiséget, amelyre szükségünk lenne, ezért ebben az időszakban a táplálékkiegészítők ténylegesen az elfogyasztott ételek kiegészítőjeként funkcionálnak.

Figyelem! Ez a cikk csak a szórakozást szolgálja, és nem számít orvosi tanácsnak. Egészségügyi problémák esetén minden esetben forduljon orvosához vagy hívja a mentőket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük