Mindennapok

Bécs legszebb látnivalói

Bécs a világ egyik legélhetőbb városa, ahol számtalan csodás látnivaló vár minket. A város telis-tele van elvarázsló helyekkel, pezsgő éjszakai élete pedig mindig tartogat valamilyen meglepetést.

Schönbrunni kastély

A Schönbrunni kastély egész Ausztria egyik legismertebb látványossága, az épület és a kertje is a Világörökség része. A kert ingyenesen látogatható, és Bécs központjából könnyel elérhető tömegközlekedéssel is.

A területen sétálva feleleveníthetjük, milyen lehetett Mária Terézia kora, a gyerekeket pedig külön komplexum várja. A kastélyt évente 2 és fél millió, az egész komplexumot 5 millió látogató keresi fel.

Karntner Strasse

A Kartner Strasse Bécs egyik legszebb sétálóutcája, ahol minden sarkon monumentális épületekbe botolhatunk. Jó minőségű térkövezése szinte csábít, hogy végig járjuk, és minden zugban találni egy kis kávézót, éttermet, ahol meg lehet pihenni.

Ezen az utcán mindig nagy a pezsgés, és rendkívül jól meg lehet közelíteni tömegközlekedéssel. A metró, villamos és buszok is külön megállóval rendelkeznek a Karntner Strassen.

Belvedere Palota

A 3. kerületben található Belvedere Palota szintén a Világörökség része, egykor nyári palotának készült, de végül csak fogadásokra használták. Az 1700-as évek elején felépült épületegyüttest Mária Terézia az 1750-es években tovább bővítette, ekkor nyerte el többé-kevésbé a mai alakját.

A felső Belvedere 3. szintjén található galériában az osztrák és nemzetközi festészetből készült kiállítás számos jól ismert alkotó műveit tárja elénk, egészen az I. világháborúig terjedő időszakból. A hely megközelíthető villamossal, busszal vagy a közeli metróállomástól egy rövid gyaloglással is.

Éjszakai élet

Ausztia, és azon belül is Bécs, jól ismert a pezsgő éjszakai életéről. Számos night club, bár és szauna klub várja a helyi és nemzetközi üzletembereket és szórakozni vágyókat. Mivel Bécs a világ egyik gazdasági központja, ezért az élet még éjjel sem áll le, és mindig találni nyitva tartó helyet.

Az olyan ügynökségek, mint a Bijou Escort Wien kizárólag azzal foglalkoznak, hogy hölgyeket közvetítenek ki az ügyfeleknek. Ezek a hölgyek kiválóan alkalmasak arra, hogy társul szolgáljanak egy üzleti vacsorán, vagy megjelenjenek velünk egy kultúrprogramon.

Akik a klasszikus zenés szórakozóhelyeket keresik, nekik sem kell csalódniuk, mivel Bécs ezekből a klubokból sem szenved hiányt. Minden zenei stílus kedvelői megtalálhatják a nekik szóló kínálatot, mely a hét legtöbb napján várja őket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük