Mindennapok

Elő lehet fizetni a keresőoptimalizálásra?

A SEO szakértők szerint a keresőoptimalizálás folyamatos munkát jelent, így adódik a kérdés, elő lehet fizetni a SEO-ra? Vannak havi díjas konstrukciók a szektorban? A válasz igen, létezik a havidíjas keresőoptimalizálás nevű szolgáltatás, melynek során a szakemberek hónapról-hónapra az adott weboldalon dolgoznak.

Miről szól a havidíjas keresőoptimalizálás?

A havidíjas keresőoptimalizálás valójában egyfajta megnyugvást jelent a vállalkozás vagy weboldal tulajdonosának, aki egy megadott havi díjért cserébe biztosíthatja webhelye SEO-ját.

Ez több okból is előnyös. Először is, egy adott oldal tulajdonosa valószínűleg profi a saját területén, de nem biztos, hogy követi a keresőoptimalizálás fejlődését, a legújabb technológiákat, és az elérhető eszközöket. Másodszor, még ha ért is hozzá, valószínűleg jobban kifizetődő a saját vállalatára koncentrálnia, és megbíznia valaki a SEO feladatokkal.

A havidíjas keresőoptimalizálás pont erről szól. Egy SEO szakértő gondot visel az adott oldalra, és cserébe ezért havidíjat kell neki fizetni. Hogy ez a díj mekkora, az az elvégzett feladatoktól függ.

Havidíjas keresőoptimalizálás menete

A havidíjas keresőoptimalizálás is azokkal a feladatokkal indul, mint minden más SEO munka. Első lépésben tisztázni kell az oldal kulcsszavait, és ellenőrizni kell, hogy ezek megfelelően vannak-e felhasználva.

Ezután ellenőrizni kell a különféle SEO beállításokat, ha ezek hiányoznak, akkor be kell állítani a megfelelő értékeket. Havidíjas keresőoptimalizálást sem érdemes úgy indítani, hogy az alapok nincsenek rendben.

Ha a kulcsszóktutatás kész, és az on-site SEO-nak nevezett technikai beállítások is megvannak, akkor jöhet a havi munka.

A havidíjas SEO alapvetően tartalomkészítésből és linképítésből áll. A tartalomkészítés során olyan kulcsszavakkal megtűzdelt, jó minőségű szöveg kerül fel a weboldalara, mely hiteles és kapcsolódik a témához.

A linképítés során pedig más weboldalakra kerülnek fel ilyen anyagok, ahonnan linkelik az adott weboldalt. Ez a két feladat együtt gondoskodik arról, hogy a webhely egyre jobb helyezéseket érjen el a fő kulcsszavakra, és az akár több száz kapcsolódó, kisebb forgalmú kulcsszóra is.

Havidíjas keresőoptimalizálás árak

A havidíjas keresőoptimalizálás árak széles körben szóródnak, 50000 Ft környékén indulnak a kisebb csomagok, míg teljesen általános, hogy 100000 Ft-ba is belekerülhet egy még mindig alap ajánlat.

A megfelelő SEO szakértő kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a legtöbb SEO cég a szövegíráson spórol, és rossz minőségű tartalmat adnak az ügyfélnek. Angol nyelvterületen ilyen anyagokkal már nem lehet sikereket elérni, de a magyar piacon a Google még gyengébb tudású, így működhetnek. A Google fejlődésével azonban elérkezhet az a pillanat, amikor a kereső olyan sokat tud majd, hogy észleli a rossz minőségű tartalmakat, ezért ezekre havidíjas keresőoptimalizálás kiépítése igencsak kétséges.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük