Történelem

Heti összefoglaló 4

Eltelt a 4. hét is a nyári szünetünkből, ahol minden reggel 8 órakor újabb bejegyzéssel jelentkezünk. A héten sem történt másképp, nézzük, mi volt a heti termés!

Harlemi narkórazzia – 1978

Az 1970-es években New Yorkban tombolt a bűnözés, s a város közel sem volt még olyan biztonságos, mint napjainkban. Különösen igaz volt ez Harlemre, ahol 1978-ba is egy nagyobb razziát tartottak a hatóságok. A Ritkán látható történelem ezt a razziát mutatja be csodás képekkel.

Lakókocsik hőskora

A lakókocsik nem napjaink találmánya, már az 1900-as évek elejétől hűségesen szolgálták a túrázni vágyókat. Ebben a bejegyzésben számos képet gyűjtöttünk össze a lakókocsik hőskorából. Számos meglepőkép következik!

Kanada a hatvanas években

Kanada már az 1960-as években is csodás hely volt, nem hiába lett napjainkra a világ egyik legélhetőbb országa. Ebben a bejegyzésben betekinthettek az ország 60-as évekbeli dolgos hétköznapjaiba.

Pripjaty – A város építése

Pripjaty neve örökre egybeforrt a csernobili atomerőmű katasztrófájávál, s mára szellemvárossá vált. Ebben a cikkben viszont még azt a szakaszt nézhetitek meg, amikor még építették a várost, s fényes jövő állt előtte.

10 hihetetlen tény Nagy Sándorról

Molnár Balázs L. számos top 10-es listát készített már a saját blogján, a Hogyan történt? oldalain 10 hihetetlen tényt szedett össze Nagy Sándorról ebben a cikkben. Érdemes elolvasni a listát, mely egy új oldaláról mutatja be az egykori hódítót!

Tanyasi kérdőív – 1968

A Magyar Nők Országos Tanácsa 1968-ban egy kérdőívvel mérte fel a tanyákon élő nők igényeit. A felmérés lényeg az volt, hogy megtudják, mivel is lehetne jobbá tenni az ott élők életét. Jtom ezek közül a válaszok között mutat be néhányat, melyből kirajzolódnak az akkori tanyasiak életkörülményei.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük