Mindennapok

Hogyan kezeljük a szőrös háziállattal való együttélést?

Ki ne szeretne bolyhos pajtásaival összebújni és játszani? Legyen szó kutyáról, macskáról vagy csincsilláról – a háziállatok abszolút a legjobb társai az embernek. De ennek a sok szeretetnek az utóhatása nem más, mint egy rémálom. Szőrrétegek takarják be a ruhákat és a kárpitokat. Még a székek és asztalok alatt is szőrgombócok ragadnak – pfuj! Ha ezt a helyzetet átélte már, akkor jó helyen keresgél. Ebben a cikkben 5 elképesztő módszert mutatunk be, amelyek segíthetnek a szőrös háziállattal való együttélésen. Olvassa tovább!

Rendszeresen keféld meg a háziállatodat

Háziállatod kefélése az ápolási rutin elengedhetetlen része. Ez azért van, mert az állatok rendszeresen szőrt hullatnak. A vedlés intenzitása azonban leginkább a szőrzet vastagságától függ. A kutyáknál általában körülbelül 150 000 szőrszál jut egy hüvelyknyi bőrre. Eközben a macskáknál legfeljebb csak 120 000. Ez azt jelenti, hogy a vastag kutyabunda erősebben vedlik, mint a macskáké. Így a kutyát hosszabb ideig kell fésülni. Javasoljuk, hogy legalább 15-30 percet töltsön a kutya kefélésével. Ügyeljen arra, hogy addig fésülje, amíg nincs csomó vagy laza szőr a fésűn. Ehhez használjon Zooro kutyakefét vagy fésűt.

Fektessen be a legjobb háziállat szőrtelenítőbe

A kisállat szőrtelenítő egy innovatív eszköz, amelyet kifejezetten kutyák és macskák számára terveztek. Lehetővé teszi, hogy egyetlen mozdulattal összegyűjtse a gomolygó szőröket. Csak mozgassa végig a felületen, és nézze, ahogy a szőr eltűnik! Használhatja háziállatán is. Különösen nagyszerű szibériai huskyk, akiták és golden retrieverek számára. Ezek a kutyák egyetlen has masszázs után is szőrbe burkolják a kezét. A macskák esetében a kisállat szőrtelenítő minden hosszú szőrű fajtánál jól működik. A piacon azonban ma már többféle kivitelben is kapható. Ezért győződjön meg róla, hogy csak a legjobb állatszőrtelenítőt választja szőrös pajtása számára!

Ne feledkezzen meg az ápolókesztyűről sem

A kisállat szőrtelenítő mellett érdemes megfontolnia, hogy jó minőségű ápolókesztyűbe fektessen be. Ezeknek a gumikesztyűknek a hátuljából sörték állnak ki. Így, amikor végigsimítja velük a háziállat testét, minden laza szőr a sörték közé szorul. Ez egy csodálatos eszköz olyan háziállatok számára, amelyek a rendszeres kefélés során nehézséget okoznak. A kézre emlékeztető megjelenés nem árulja el, hogy az egy kefe a háziállat számára. Ráadásul a gyengéd simogató funkció miatt olyan, mintha simogatná – milyen okos! De ha megvásárolja ezt az eszközt, győződjön meg róla, hogy egy külön kutya- és macskaápoló kesztyűkészletet vásárol. Különböző háziállatokhoz különböző opciók állnak rendelkezésre. A kutyák és macskák számára készült kesztyűk jellemzően rövid és puha sörtékkel rendelkeznek.

Használjon porszívót a háziállatok szőréhez

Az egyik hiba, amit minden új kisállattartó elkövet, hogy általános porszívót használ szőrtelenítésre. Ezeket a szabványos porszívókat nem arra tervezték, hogy ennyi stresszt és terhelést kezeljenek. Ennek eredményeképpen hatástalanná és gyakorlatilag használhatatlanná válnak. Ezért a legjobb, ha egy háziállat szőrre specializált porszívót vásárol. Ezek a robusztus porszívók erős szívóerővel és szűrőkkel rendelkeznek, hogy még a legmakacsabb szőrrétegeket is eltávolítsák otthonából. Egyetlen suhintással a szőnyegen elvégezheti a munkát. Ráadásul nem kell újra és újra elszenvednie egy új porszívó megvásárlásának veszteségeit. A háziállatszőr porszívók könnyen kb. 8-9 évig eltartanak.

Ismerje meg a vedlési szokásokat

Egy másik nagyszerű módja a szőrös háziállattal való együttélés kezelésének, ha megismeri annak vedlési formáit. Egyes fajták bizonyos hónapokban több szőrt hullatnak. Ezeket nevezzük vedlési szezonnak is. Például, míg a Golden retrieverek egész évben vedlenek, a szőrhullásuk tavasszal és ősszel lesz a legrosszabb. Három héten keresztül szó szerint fújják a bundájukat. Ne aggódjon – ez egy természetes folyamat, amely felkészíti a kutyát a nyárra és a télre. Ha ismeri kutyája e vedlési szokásait, az segíthet minimalizálni az Ön életére gyakorolt hatást. Meghosszabbíthatja a fésüléseket, vagy növelheti a porszívózás számát. Kiegészítheti a háziállat étrendjét is. Az olíva- és a lenmagolaj két népszerű lehetőség a kutyaszőr vedlés csökkentésére. A háziállat táplálkozási rutinjának minden módosításához azonban konzultáljon szakemberrel.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük