Mindennapok

Hogyan tölthetjük az okostelefonunkat?

Ma már szinte mindenki zsebében, táskájában ott lapul az okostelefon nemtől, életkortól függetlenül. A gyerekek kezében ugyanúgy, mint a kamaszokéban, fiatalokéban, de a nagyszülők is ezt nyomkodják, küldik a szelfiket az unokáknak.

Nem véletlen, hiszen ez már a 21. század, senki nem tud már meglenni az Internet nélkül. Ahhoz pedig, hogy a világhálón szörfözzünk, szükségünk van egy olyan eszközre, amit bárhol, bármikor előkaphatunk, és használhatjuk.

Az okostelefon pedig pont ezt az igényünket elégíti ki. Ahhoz azonban, hogy ezt az eszközt használni tudjuk, különféle kiegészítőkre is szükségünk van.

Hálózati USB-C, Type-C töltő

Az első és legfontosabb, hogy telefonunk akkumulátora a mindig a megfelelő töltöttségen legyen, mert ha lemerül, akkor nem fogunk tudni sem telefonálni, sem üzenetet küldeni, és az információs szupersztrádán sem száguldozhatunk.

Mindig eredeti hálózati USB töltőt és USB C töltő eszközt használjunk, hogy az akkumulátor élettartama ne csökkenjen, és ne hibásodhasson meg. Ha épp nem gyárit használunk, akkor figyeljünk arra, hogy a töltő maximális teljesítménye annyi legyen, mint az eredetié.

A töltés befejezése után a töltőt mindig húzzuk ki a konnektorból.

Vezeték nélküli töltő

Tölthetjük telefonunkat, okosóránkat más módon is, mert már itt a vezeték nélküli töltő. Ez egy hatalmas újítás az okostelefonok világában. Már nincs szükség töltőkábelre.

A 4 az 1-ben 15 W-os QI vezeték nélküli töltő például összehajtható, így könnyen szállítható. Egyszerre akár négy készüléket is feltölthetünk vele: az iPhone, az Apple Watch, AirPods egy időben tölthető. Nemcsak fekvő, de álló pozícióban is tölthetjük készülékeinket. A súlya mindössze 200 g, és gyorstöltésre is alkalmas.

vezeték nélküli töltő állomás
Vezeték nélküli töltő állomás a www.smartdiszkont.hu kínálatából

Autós telefontartó

Okostelefonunkat navigáláshoz is használhatjuk, ha valahova autóval kell mennünk. Hogy láthassuk annak képernyőjét, stabilan rögzítenünk kell a műszerfalon, vagy a szélvédőn, esetleg a szellőzőn.

Azt, hogy hová kerüljön az autós telefontartó, attól függ, hogy nekünk hogyan kényelmes, hol látjuk és halljuk jól a telefont. Olyan méretűt válasszunk, ami készülékünknek megfelel, és fix rögzítést biztosít.

Egyes autós telefontartók már arra is képesek, hogy közben feltöltsék telefonunkat is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük