Történelem

Heti összefoglaló 3

Ismét véget ért egy hét, s megint nagyon érdekes cikkek kerültek ki a Hogyan történt? magazinba. Ebben a bejegyzésben áttekintjük, mi is történt a hét folyamán.

Ausztria, 1953

Ebben a cikkben páratlan színes képeket mutattunk be az 1953-as Ausztriáról. Az ország még épp csak elkezdte összeszedni magát a II. világháború pusztítása után.

A nyolcvanas évek magyar valósága

Egy újabb retró képválogatás, ezúttal az 1980-as évek Magyarországáról. Kiskocsmai idill, Commodore klub és MÁV szimfonikusok egy válogatásban. Ettől a bejegyzéstől biztos mindenkinek szép emlékei támadnak!

Felső tízezer

A felső tízezer tagjai már 50 éve is úgy éltek, amit mi csak a tévében csodálhattunk meg. Nézegessetek csodás tájakat és drága luxuscikkeket ebben a bejegyzésben!

Szovjet árukatalógus, 1981

Egy ritkaságot mutattunk be ebben a cikkben, egy 1981-es elektronikai és lakásfelszerelési prospektust a Szovjetunióból.

Kémek, mint mi

Martin Manhoff 1952 és 1954 között a Szovjetunióban dolgozott katonai attaséként, amit mellesleg fedésként használt a kémkedéséhez. Ki is utasították az országból, szerencsére még előtte számos jól sikerült képet készített. Ezekből válogattunk.

Artemiszia

Nem volt sok nagy női egyéniség a történelemben, beatj mégis talált egyet. A bejegyzésében bemutatta Artemisziát, aki Xerxész seregével támadta meg az ellenálló görögöket.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük