Napi érdekes

Napi érdekes 95. (18+!)

Erős képsor lesz, készüljetek!

1865. Az elátkozott Sultana, a lapátkerekes gőzhajó kazánrobanásakor és az azt követő tűzvészben és fulladás következtében kb. 1800-an haltak meg, jobbára hazatérő északi katonák. A kép egy nappal korábban Helenában készült..jpg

1865. Az elátkozott Sultana

A lapátkerekes gőzhajó kazánrobbanásakor, valamint az azt követő tűzvészben és fulladás következtében kb. 1800-an haltak meg, javarészt hazatérő északi katonák. A kép egy nappal korábban Helenában készült. A fedélzeten integetők közül háromból ketten odavesztek.

1872. Susan B Anthony amerikai feminista aktivistát bántalmazzák feldühödött férfiak, mert megpróbált szavazni..jpg

1872. Susan B Anthony amerikai feminista aktivistát bántalmazzák feldühödött férfiak, mert megpróbált szavazni.

1892. A kaliforniai Negyedik Nyúl-ellenes Kampányban a földeken pusztító, karámba összeterelt vadnyulakat verik agyon..jpg

1892. A kaliforniai negyedik nyúlellenes kampánykor készült fotón épp a földeken pusztító, karámba összeterelt vadnyulakat verik agyon.

1912. Sztrájkoló textilgyári munkások néznek farkasszemet a karhatalommal. Lawrence, Minnesota, USA..jpg

1912. Sztrájkoló textilgyári munkások néznek farkasszemet a karhatalommal. Lawrence, Minnesota, USA.

1927. A Rio de Janeiro-i megváltó Krisztus feje a szobor készítésekor..jpg

1927. A Rio de Janeiro-i megváltó Krisztus feje a szobor készítésekor.

1943. Camp Hood, Texas. A tükör felirata Ha sokat fecsegsz, a manus a tükörben talán meghal. A háborús helyzetben plakátok is figyelmeztettek a titoktartásra..jpg

1943. Camp Hood, Texas. A tükör felirata: „Ha sokat fecsegsz, ez a manus talán meghal!”. A háborús helyzetben plakátok is figyelmeztettek a titoktartásra.

1943. Winston Churchill és lánya Mary a háború alatt Londonban..jpg

1943. Winston Churchill és lánya Mary a háború alatt Londonban.

1944. A nap amikor a bohóc is sírt. Emmett Kelly a Barnum és Bailey cirkusz bohóca a tragikus 167 áldoztot követelő hartfordi cirkusztűz oltása közben egy vödör vízzel..jpg

1944. A nap amikor a bohóc is sírt. Emmett Kelly a Barnum és Bailey cirkusz bohóca a tragikus 167 áldozatot követelő hartfordi cirkusztűz oltása közben egy vödör vízzel.

1947. Kroger vegyesbolt, Lexington Kentucky, USA..jpg

1947. Kroger vegyesbolt, Lexington Kentucky, USA.

1960. Az Indy 500 futamán ledőlt, nézőkkel teli állvány alatt ketten lelték halálukat és hetvenen sebesültek meg. Az eredeti filmfelvétel:

1960-as évek. A Coca-Cola kreatív hirdetése Velencében, amihez csak madáreledel kellett..jpg

1960-as évek. A Coca-Cola kreatív hirdetése Velencében, amihez csak madáreledel kellett.

1963. William Lewis Moore egyszerű fehér postai alkalmazott szegregáció ellenes táblákkal járt városról városra, támogatva feketék integrációját. Még abban az évben meggyilkolták az egyik utcán..jpg

1963. William Lewis Moore egyszerű fehér postai alkalmazott szegregáció-ellenes táblákkal járt városról városra, támogatva a feketék integrációját. Még abban az évben meggyilkolták az egyik utcán.

1967. Che Guevara kezei. Meggyilkolása után a forradalmár kézfejeit levágták, hogy további azonosításra (ujjlenyomat) szállítsák tovább. A kezek későbbi sorsa ismeretlen, az 1997-ben feltárt sírban sem találták meg..JPG

1967. Che Guevara kezei. Meggyilkolása után a forradalmár kézfejeit levágták, hogy további azonosításra (ujjlenyomat) szállítsák tovább. A kezek későbbi sorsa ismeretlen, az 1997-ben feltárt sírban sem találták meg.

1968. Jim Morrisont connecticuti koncertje közben a színpadon vették őrizetbe. Bűne a vietnami háború ellenes, kormányellenes dalszöveg éneklése..jpg

1968. Jim Morrisont connecticuti koncertje közben a színpadon vették őrizetbe. Bűne a vietnami háború ellenes, kormányellenes dalszöveg éneklése.

 1977. A svájci légierő hadgyakorlata Flums közelében egy autópályán.

1980. A megfagyott lány.

A 19 éves Jean Hilliard egy téli estén barátjától hazafelé tartva lecsúszott az útról és elakadt kocsijával. Rosszul emlékezett, mert azt hitte egyik ismerősük háza a közelben van, ezért gyalog vágott neki az útnak. -20 celsius alatti hőmérsékletben, jeges szélben 3 órát gyalogolt kabát nélkül és a ház előtti felhajtón végül összeesett. Hajnali egy órától reggel hétig feküdt a hóban, mire felfedezték.

Keményre fagyott, olyan volt, mint a fagyasztóból kivett hús. Még a nyitott szemben a szemgolyó is üveg keménységűvé vált. A kórházban a hőmérsékletét sem tudták megmérni, mert nem volt megfelelő hely a műszer elhelyezésére. Azonnal halottnak hitték, de a vizsgálat alatt észrevették, hogy a szíve még ver, igaz csak nyolcat percenként. Lassú felmelegítésbe kezdtek.

Öt óra múlva kezdett hangokat hallatni, majd egy órával később inni kért. Kezei csak késő este kezdtek mozogni, lábai pedig három nap múlva, amikor már az amputálásán gondolkodtak. Hat napot töltött az intenzíven és összesen 49 napot a kórházban. Teljesen felépült.

Kezelőorvosai, élükön a fagyásspecialista  Dr. George Sather-rel egyetértésben kijelentették: „Fogalmunk sincs miért van életben.”.

1988. Az utolsó hidegháborús konfliktus. A USS Yorktown gyakorlatozás közben a szovjetek szerint az ő vizeikre tévedt. A Burevestnik M-osztályú fregatt a Bezzavetnyij, ütközéssel próbálja visszaterelni a nemzetközi vizekre..jpg

1988. Az utolsó hidegháborús konfliktus. A USS Yorktown gyakorlatozás közben a szovjetek szerint az ő vizeikre tévedt. A Burevesztnyik M-osztályú fregatt a Bezzavetnyij, ütközéssel próbálja visszaterelni a nemzetközi vizekre.

2010. Ahol a Kínai Nagy Fal eléri a tengert Shanhaiguan-nál..jpg

2010. Ahol a Kínai Nagy Fal eléri a tengert Shanhaiguan-nál.

____________________________________________________________

18+!

1923-29. A Cristero háború idején a vasút melletti póznákra 14 kilométer hosszan akasztott katolikusok holttestei..jpg

1926-29. Mexikó. A Cristero háború idején a vasút melletti póznákra 14 kilométer hosszan akasztott katolikusok holttestei. A kormány anti-klerikális intézkedései ellen kirobbant konfliktusban kb. 250 ezren haltak meg, elsősorban kormányellenes hívők.

1979. Carmine Galante a Bonanno maffiacsalád vezérét egy olasz étteremben végezte ki gyilkosa, testőrével és a szemtanú étteremtulajdonossal együtt. A fotót egy szemfüles riporter a szomszéd ház tetejéről készítette..jpg

1979. Carmine Galante-t a Bonanno maffiacsalád vezérét egy olasz étteremben végezte ki gyilkosa, testőrével és az étterem-tulajdonossal együtt. A fotót egy szemfüles riporter a szomszéd ház tetejéről készítette.

 

[hirlevel]

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük