Az idő vas-, akarom mondani fafoga

XX. század

Közhely, hogy a természet visszavesz mindent és az emberiség kihalása után is – földtörténeti léptékkel mérve igen rövid idő alatt – fogja visszahódítja magának az általunk egykor használt területeket.

A következő képeken amolyan előzetest láthatunk a fák előadásában.

Fatörzsbe “ragadt” drótkerítést biztosan mindenki látott már. De vajon sírkövet? És második világháborús géppuskát? Íme!

24.jpg

Táblák:

09.jpg

17.jpg

17_1.jpg

17_2.jpg

11.jpg

Sírkövek…

12_1.jpg

12_2.jpg

13.jpg

14.jpg

12.jpg

…vagy egy egész pad? Csak idő kérdése.

10.jpg

Bicikli?

08.jpg

Autó? Nem téma.

15.jpg

16.jpg

Egy betonfal sem akadály:

18.jpg

Valahol Délkelet-Ázsiában:

19.jpg

Megvédte amíg kicsi volt, most őt védi a fa.

20.jpg

21.jpg

Második világháborús relikviák egy oroszországi erdőben:

01.jpg

02.jpg

03.jpg

04.jpg

05.JPG

06.jpg

07.jpg

22.jpg

23_1.jpg

 

A hírlevél feliratkozóknak ajándék privát bejegyzések

Iratkozz fel hírlevelünkre, ahol minden héten egy levélben megkapod a héten megjelent bejegyzéseket. Ez a legjobb módszer, hogy ne maradj le egyetlen érdekes cikkről sem. A hírlevél feliratkozás ingyenes és bármikor le lehet iratkozni.

A feliratkozók rendszeresen kapnak hozzáférést olyan cikkekhez is, amit más nem láthat. Ezekkel a privát cikkekkel köszönjük meg a feliratkozók bizalmát. Ha te sem szeretnél lemaradni az extra cikkekről, iratkozz fel még most!

 

Régebbi hozzászólások


Ez a bejegyzés a Ritkán látható történelem blogon jelent meg korábban, ahol többen hozzászóltak a témához. Hogy ne vesszen el a hozzászólók által beküldött tartalom, elérhetővé tettük a hozzászólások tartalmát a beküldő nicknevével együtt:

cyberpunkers: “Valahol Délkelet-Ázsiában”: Nagy valószínűséggel a lassan 1000 éves, khmer Angkor-Wat épületegyüttes Kambodzsában. Volt szerencsém meglátogatni, a természet valóban hihetetlen dolgokra képes, és elképesztő formákat hoz létre a fák és az épületek szimbiózisa.

Amúgy a Tomb Raidert is itt forgatták.

 

katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Bírom a fákat, még metszeni is elég kelletlenül szoktam, csak ha muszáj. Előre röhögök a jövő macsó favágóin, ahogy a lefogazott lánc fölött vakargatják a tuskó fejüket. Mondjuk ha valami tüzérségi hagyatékba szaladnak bele, akkor őket vakargatják majd a flaszterról. Végül úgyis minden a helyére kerül.

 

walter sobchak: A sisakokat hogy tudta úgy “átnőni” a fa? Volt rajtuk egy lyuk netán, amin kiskorában átfért?

A géppuskáknál nagyjából oké, hogy hány év alatt nőtte be (bár lehet, hogy 20-30 évig ott állt magában, csak utána nőtt oda a fa), de pl. a táblákról nem tudni? Azt a bringás képet a 9gag-en láttam, (szóval azért nem a leghitelesebb forrás :D) azt írták, hogy állítólag az első világháború idején kötötték a fához.

 

Namely: Ez nagyon jó volt, köszi!

:))))

 

Littlewood: Szuper témaválasztás!

Nagyon durva, ahol úgy növi körbe a tereptárgyat, mintha lefolyna róla.

 

Andrassy Gabor (törölt): @Littlewood: meg az is, hogy nem volt, aki 10 centivel arrébb húzza a padot…

 

Littlewood: @Andrassy Gabor: Igen, az ráadásul valami kastélyparknak tűnik. Valószínűbb, hogy direkt hagyták úgy.

 

tromf: @cyberpunkers: Ott ez komoly problemat is okoz, ti. a gyokerek eltoljak a koveket es osszeomlanak az epuletek, folyamatosan irtani kell oket.

 

tromf: @walter sobchak: igen, a magoz (talan ez a facsemete hivatalos neve) egyik agan athuztak a lyukas sisakot, pl igy jeloltek a sirhelyeket.

 

tromf: magonc, nem magoz 🙂

 

nickM: @tromf: A képeket elnézve inkább a facsemete találta meg azt a lyukat a sisakon, amit a viselője szerzett.

(Nem találok róla képet sajnos, de az egyik kedvencem: a Pelion félszigeten van egy platán, aminek nemes egyszerűséggel fémcső áll ki az oldalából. Azon keresztül tör fel a forrás, amelyre ránőtt.)

 

bgp: @nickM: pár másodperc gugli: http://www.greece.com/photos/destinations/Central_Greece/Magnesia/Town/Zagora/Platanus_platan_Zagora_Pilio_Magnesia_Pelion_%CE%9C%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1-_George_@/77258030

 

walter sobchak: @tromf: Ez eszembe se jutott :). Mi is magoncnak tanultuk az egyéves kis fát. Utána suhánc, és utána a csemete.

 

Nick Leeson: @walter sobchak: Fekszik a földön egy átlőtt sisak. Alatta elkezd sarjadni valami magocska. Ahogy növekszik, csak a sisakon átlőtt lyukon tud kibújni. -> 50 év múlva már csak fényképezni kell…

 

Tejinashi: Az első sírköves képre rákerestem:

Név: Joseph Gorham
Született: 1741. Nov. 20.
Fairfield County
Connecticut, USA

Meghalt: 1779. Jul. 8.
Westport
Fairfield County
Connecticut, USA

Joseph és Deborah Barlow-Gorham fia. amerikai gyarmati katonai tiszt

Apja: Joseph Gorham (1692 – 1773)
Felesége: Mary Grey Gorham-Coley (1745 – 1825)

Gyerekei:
Samuel Gorham (1765 – 1842)*
Joseph Barlow Gorham (1775 – 1832)*

Testvérei:
Shubal Gorham (1725 – 1807)*
Joseph Gorham (1741 – 1779)

 

Andrassy Gabor (törölt): @Tejinashi: hm… ezek szerint vannak helyek, ahol nem baszarintja ki a sírásó maffia az ember csontjait a földből, ha nem fizeti az utód a “lakbért”…

 

káBell: http://www.urbanlegends.hu/2012/03/a-bicikli-amit-megevett-a-fa/

 

vino-et-veritas: @walter sobchak: Nagyjából.

A magonc a magból/ról kelt csemete.

A csemete majd suháng és a koronás is lehet, attól függően, hogy van-e elágazása.

A csemete lehet oltvány (mondjuk alanymagonc oltásával, szemzésével, stb.). Gyümölcsöknél gyakorlatilag mindig ez van, erdészetben nem.

Köszönjük, ha megosztod a bejegyzést!

Hozzászólások

Figyelem, változás! A hozzászólásokhoz kísérleti jelleggel nem szükséges regisztráció, de a hozzászólások minden esetben csak kézi moderálás után jelennek meg.

Felhívjuk a kedves látogatók figyelmét, hogy a hozzászólók által írt hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az oldal szerkesztőinek véleményét, azokért felelősséget nem vállalunk. A nem megfelelő hozzászólásokat töröljük!

Felhasználónevet továbbra is lehet regisztrálni, ezzel elkerülhető, hogy más hozzászóló visszaéljen egy bejáratott névvel. Regisztrálni itt lehet (új fülön nyílik meg)
A regisztrációról értesítő email azonnal megérkezik a megadott címre, amennyiben nem található, meg kell nézni a Spam vagy Levélszemét mappát, és ott Nem spamnek jelölni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

*