Történelem

Heti összefoglaló 2.

Eltelt egy újabb hét, s minden nap érdekesebbnél-érdekesebb bejegyzések jelentek meg az oldalunkon. Ebben a cikkben most összeszedjük őket, hogy senki se maradjon le a részletekről.

Cigányélet a két háború között

Képes összeállításunk a két világháború között készült, ahol a vándorcigányok életét dokumentálták Belgium, Hollandia, Németország és Franciaország területén.

Magyar életképek – 1970-es évek

Régen minden jobb volt? Ebben a bejegyzésben egy igazi retro összeállítással készültünk az 1970-es évek Magyarországáról. A képeket elnézegetve még akkor is megborzongunk, ha már a szocializmus húskora után születtünk.

Olajválság az USA-ban – 1973

Az arab országok 1973-ban elzárták a csapot, az USA meg ott találta magát olaj nélkül. A képes összeállítás betekintése enged a hedonizmus őshazájának tekintett Egyesült Államok olajmentes mindennapjaiba. Az is látható, hogy miért döntött úgy az ország, hogy saját stratégiai olajtartalékot halmaz fel a szűkös napok után.

Szovjet retrofuture 1936-1975

A Szovjetunióban sok minden tilos volt, de szerencsére a sci-fit nem tiltották be. Ennek köszönhető a szovjet sci-fi írók és rajzolók szárnyalása, akik világklasszis műveket készítettek. A bejegyzésünkben a sci-fi őskorából származó retrofuture képeket mutatunk, avagy hogyan képzelték el akkor a jövőt?

Illusztris vendég Ferihegyen

A Tu-144 nagyon hasonlított a Concorde repülőgépre, valószínűleg nem véletlenül. Abban is hasonlít a két típus, hogy mindegyik rövid pályafutását balesetek kísérték. A bejegyzésünkben a Tu-144-nek járunk utána, számos érdekességgel.

Inuitok a huszadik század fordulóján

Az inuitok alkalmazkodó képessége csodálatos, olyan vidéken élnek, ahol csak hó és jég van. A képes beszámolónk az ő életüket mutatja be, s a képeket elnézve csak egy dolgot tudunk tenni: megemeljük a kalapunkat ezen emberek előtt!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük