Történelem

Heti összefoglaló 5

A héten is számos nagyszerű bejegyzés jelent meg a Hogyantortent.com oldalain, most ezeket szedtük össze ebben a bejegyzésben.

Hiperinfláció

Amikor a gazdaság bajban van, s a kormányok beindítják a felelőtlen pénznyomást, beköszönthet a hiperinfláció korszaka. A történetelem legnagyobb mértékű hiperinflációjának csúcsát még mindig Magyarország birtokolja, a Ritkán látható történelem képekben mutatta be a témakört.

Cosmo címlapokban

Napjaink egyik legismertebb női magazinja, a Cosmopolitan már 100 éve is létezett. Ebben a bejegyzésben régi címlapokat szedtünk össze, melyek változásából jól látható, hogyan változott a divat és a világ az évek során.

Az eltitkolt Csernobil

Csernobilról mindenki hallott, de azt kevesen tudják, hogy sokkal súlyosabb atomkatasztrófák is voltak a Szovjetunióban. A majaki kombinát során sok-sok éven át szennyezték a környezetet sugárzó anyagokkal, melynek a levét sok száz ezer ember azóta is issza.

Csepelek Tibetben 1956.

Miközben Magyarországon már érlelődött a forradalom, magyar Csepelek vettek rész a Tibetben egy szocialista országok közötti versenyben. A kemény versenyt a csepeli gyár teherautói nyerték, a Ritkán látható történelem erről a versenyről hozott képeket.

 

Magyar katonai repülés fekete krónikája (1. rész)

Mióta létezik katonai célú repülés, sajnos nem kerülhetőek el a balesetek és tragédiák sem. Ezekből a magyar repülősöknek is kijutott, a bejegyzésben számos ismert és kevésbé ismert tragédiát mutatunk be.

Évforduló 1.

A Facebookon nagy sikert aratott évfordulós játékunk már a weboldalon is folytatódik. Ezekben a posztokban mindig az aktuális feladványhoz kötődő információkat kell kommentelni a bejegyzés alatt, kivéve persze magát a megfejtést!

A szocialista olimpia

Az 1980-as évek úgy indult, hogy a politika totális beleszólást követelt az olimpiai játékokba is. A szovjetek afganisztáni bevonulása miatt számos ország nem engedte el versenyzőit a moszkvai olimpiára, amely így eléggé felemásra sikeredett. Számos kép készült azért az eseményről, melyről most ebben a bejegyzésben szinte soha nem látott színes képeket tekinthettek meg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük